Tips voor het uitzoeken van een moederfiets
/
/
Tips voor het uitzoeken van een moederfiets

Tips voor het uitzoeken van een moederfiets

Ben jij op zoek naar moederfietsen met de laagste prijsgarantie? Dan ben je bij het Zwarte Fietsenplan aan het juiste adres. Een moederfiets is natuurlijk super hit en niet voor niets samen met de omafiets één van de meest verkocht fietsen van de laatste jaren. Dat Nederland een echt fietsland is, dat is natuurlijk decennialang het geval. Toch zijn er ook nog steeds mensen die geen of geen fatsoenlijke fiets hebben. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt, is een moederfiets een absolute uitkomst. Dus wil jij moederfietsen met de laagste prijsgarantie, lees dan hier onze tips voor het uitzoeken van een moederfiets. 

Elektrische moederfiets?

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen, is of je kiest voor een normale fiets of toch gaat voor een elektrische variant. Ondanks het feit dat bij 90% van alle fietsen die momenteel wordt verkocht toch elektrisch is, zijn er ook nog steeds mensen die het fijn vinden om wat extra kracht te moeten zetten bij het trappen. Alvorens jij de keuze maakt voor elektrische moederfietsen met de laagste prijsgarantie of een normale fiets, is het goed te kijken naar het gebruik van je fiets. Wanneer het namelijk gaat om kleine afstanden, zoals bijvoorbeeld naar de winkel of naar school, dan moet jij jezelf afvragen of het überhaupt de moeite waard is om flink wat extra geld uit te geven voor een elektrische fiets. Het kan dan heel goed zijn, dat in jouw situatie een normale fiets veel verstandiger is.

Versnellingen

De volgende vraag is of je kiest voor een fiets met versnellingen. Wanneer je kiest voor een e-bike, dan is de kans vrij groot dat deze over versnellingen beschikt, maar kijkend naar bijvoorbeeld veel andere moederfietsen, is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze versnellingen heeft. Vooral wanneer je wat langere afstanden moet fietsen, met veel verschil in hoogte, is het aan te raden te kiezen voor een fiets met versnellingen. Je zult al snel merken, dat dit zoveel makkelijker fietst, vooral wanneer je regelmatig moet stoppen en ook nog een kind op je fiets hebt van tussen de 5 en 15 kilo. 

Kleur en model

Naast de praktische zaken, is het voor veel vrouwen natuurlijk ook belangrijk hoe de fiets eruit ziet. Vooral wanneer ze er iedere dag mee de straat op gaan, dan is een leuk en vooral hip model natuurlijk wel zo prettig. Qua kleur is het meestal verstandig te kiezen voor zwart. Het model daarentegen is een lastigere keuze. Je kunt namelijk kiezen voor een fiets met lage instap, maar ook met hoge instap. Een andere keuze qua model welke je hebt, is de keuze tussen een zitje voorop of achterop. Gelukkig heb je vaak nog wel de mogelijkheid om het één en ander aan te passen, dus je keuze zijn niet direct in beton gegoten, maar het is wel belangrijk om hier vast over na te denken, voordat je fiets straks moet worden besteld.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.